El municipi de Cervera del Maestre, amb una altitud al cim del castell de 316 metres sobre el nivell del mar, es localitza al nord-oest de la província de Castelló ( Comunitat Valenciana ), a 11 Km. de Sant Mateu, 14 de Benicarló i 24 de Vinaròs. Situat al centre geogràfic de la comarca del Baix Maestra, el seu terme municipal, amb 94,1 km2, limita al nord amb Traiguera i Sant Jordi, a l’oest amb la Jana, Sant Mateu i Salsadella, al sud amb Santa Magdalena ia l’est amb Peníscola i Calig.

  • Nucli antic. Configurat per aquells carrers perimetrals al castell ia l’església caracteritzats per la seva estretor, sinuositat en el recorregut i adaptació als revolts de nivell. Van ser restaurades de forma integral durant els anys 2004-2007 a partir de la demolició del paviment existent (formigó) i la seva substitució per llosa calcària (en carrers de vianants) i llamborda (en carrers amb trànsit rodat). Cal destacar la plaça coneguda com el Forn del Gall on hi havia l’antic call jueu.

  • Antiga Llotja Medieval (actual Ermita de Sant Sebastià). Restaurada entre els anys 2004 i 2007. Es tracta d’un antic edifici d’origen civil (llotja medieval) condicionat després, al segle XIX, com a ermita dedicada a l’advocació de Sant Sebastià, patró del municipi. La seva façana és senzilla però àmplia, i s’hi alberga un atrevit arc rebaixat de pedra que, en els seus inicis, va haver de constituir l’entrada al recinte. Considerada una antiga llotja medieval (destinada al trànsit mercantil de la llana i única subsistent al nord de la Comunitat Valenciana), conserva un gran saló distribuït en tres naus de desigual amplada i trams irregulars, amb arcs ogivals i de mig punt sobre columnes octogonals
  • Torre-campanar exagonal. Construït l’any 1760 és un edifici barroc, de planta hexagonal, amb alçat prismàtic i tipologia de tradició gòtica.

  • Església parroquial de l’Asunción. Es troba situada a la part elevada del municipi, als darrers carrers que donen accés al castell. De façanes llises i molt sòbries, en destaca la porta principal d’accés, de tipus reconquesta, amb arc de mig punt i amb dovelles ben treballades però sense cap decoració. D’estil barroc, amb diverses capelles i altars als laterals i una bella capella contigua a la porta d’accés anomenada de la Comunió que acull l’altar amb la imatge de la patrona de Cervera, la verge de la Costa.
  • Centre d’Interpretació Molí de l’Oli. (segle XIV). Restaurat de forma integral a l’any 1986. Se situa al marge de la rambla de Cervera. A l’interior del molí es mostren les diferents fases de producció de l’oli d’oliva, des de l’assecatge de les olives a les terrasses i les golfes, fins a la conservació del líquid daurat a la sala de les gerres Sens dubte destaca una premsa de fusta del segle XVII (“giny”) de més de dotze metres de llarg i 4.000 kgs. de pes.

  • Castell Fortalesa. Declarat Bé d’Interès Cultural des de l’any 2003. Tot i que en procés de restauració (molt avançat), és de notable interès patrimonial. La seva llarga història, les notables fàbriques arquitectòniques que actualment conserva i les variades restes arqueològiques que atresora així ho avalen. Desocupat a partir del segle XVII i ordenada la seva destrucció parcial per mandat exprés de Felip V a començaments del segle XVIII, va tornar a ser reutilitzat a les guerres carlines com a punt estratègic en què es van ubicar diversos canons per controlar els accessos a la població.
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad