Aquesta setmana realitzem un conjunt d’activitats incloses dins del programa de les Jornades Europees d’Arqueologia 2024, les quals amb  el títol de  “Sota el mantell dels estels” pretenen  mostrar al públic la relació entre l’estudi i observació dels estels i diferents jaciments arqueològics de les Terres de l’Ebre.

  • Exposició “Sota el mantell dels estels a la Terra Alta”,  centrada en els jaciments protohistòrics de La Gessera de Caseres i del Turó del Calvari de Vilalba dels Arcs, presenta la seva descoberta, la cronologia en que es van ocupar, la funcionalitat que van tenir, etc. així com la seva singularitat en relació a l’astronomia, a partir dels resultats dels treballs arqueològics realitzats durant els darrers anys pel Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (GRESEPIA) de la URV.  Es pot visitar del 14 al 30 de juny de 2024.
  • El dia 14 de juny a les 19h a la sala d’actes del museu es realitzarà la inauguració de l’exposició  “Sota el mantell dels estels a la Terra Alta”, i just després la conferència “L’arqueologia i els astres. Els edificis del Turó del Calvari i de La Gessera: calendaris i espais cerimonials” a càrrec del Dr. Jordi Diloli i del Dr. Urbano Lorenzo. Coneixerem la singularitat d’aquests edificis protohistòrics i la seva relació amb l’astronomia i explicarem la singularitat dels edificis protohistòrics del Turó del Calvari i de La Gessera. La seva descoberta, quan foren ocupats, quina finalitat tenien i la seva relació amb els astres. Veurem la importància del sol o de l’estel Artur en la seva planificació arquitectònica i el per què de la mateixa.
  • El dissabte 15 de juny a les 10h ens trobarem al Gros Mercat per dirigir-nos al jaciment de l’Antic, on realitzarem una visita guiada amb el Dr.Samuel Sardà titulada”El jaciment protohistòric de l’Antic (Amposta, Montsià): l’observatori de l’antiga desembocadura de l’Ebre”

Us esperem a tots i totes.

Museu de les Terres de l'Ebre
info@museuterresebre.cat
Tel. 977 70 29 54
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad