Sta. Magdalena de Pulpis és un municipi de la província de Castelló, situat a la comarca del Baix Maestrat. És una de les poblacions, que s’integren dins del Parc Natural de la Serra d’Irta, fet que converteix la població en un gran atractiu per al turisme, sobretot per a l’interessat al medi ambient i la natura. A 431 metres d’altitud, i al bell mig de la Serra d’Irta, destaca com l’element més representatiu de la localitat, el castell de Polpís.
Els accessos i les bones comunicacions permeten l’arribada a la població tant des de Castelló com de la província de Tarragona per la N-340 i l’AP-7.
- Parc Natural de la Serra d’Irta. Declarat Parc Natural el 2002, constitueix el darrer reducte verge del litoral mediterrani espanyol. L’altitud de la serra oscil·la entre els 300 i 400 m, encara que tres pics superen les cotes màximes de 500 m. Un paisatge agrest i singular, de gran importància ecològica a escala continental, valor incrementat pel bon estat de conservació.
- Castell de Polpís. Construït a 431 metres d’alçada, el castell s’aixeca sobre una antiga alcassaba àrab. Queden encara restes de l’antiga i original construcció àrab dels s. X i XI. Al llarg del s. XIII les diferents modificacions, de l’ordre de Calatrava i de la del Temple, conferirien la seva fisonomia actual.
- Ermita de Sant Vicent. L’Ermita de Sant Vicenç es troba situada en un enclavament, on antigament es concentrava el bestiar, cosa que consolida que a les rodalies es trobi una bassa d’aigua dolça anomenada la “Bassa d’Albert” i pastures de cultiu
- Església de Maria Magdalena. L’església parroquial de Santa Magdalena, té el seu origen al primitiu temple, aixecat el 1330 i posteriorment queda adossada a un lateral de la mateixa. Al costat dret, exempt, s’eleva el campanar. De base quadrada queda rematat per un petit campanil recobert de ceràmica vidriada, de clara tradició barroca valenciana.
- La Torre de Sant Millà. Situada davant del Castell Polpís, la Torre de San Millán es construeix entre els anys 1848 i 1849 dins la Xarxa Telegràfica Òptica Estatal. Dissenyada per Joan Maria Mathé, a mode de torre fortalesa, la seva funció queda limitada no només a la comunicació telegràfica entre la xarxa de torres, que es van crear després del Decret 1 de març de 1844 sinó que, per la seva tipologia, queda accentuat el seu caràcter defensiu-militar.