Del 10 de març al 21 d’abril de 2024, la Sala 2, sala d’exposicions temporals de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l’Ajuntament) acollirà una exposició de pintura de Neus Higuera.

Entre els anys 1981 i 1986, Neus, realitza estudis de pintura i gravat a l’Escola Massana de Barcelona obtenint el títol de Pintura i el de Pintura Mural, després de la revàlida, a “La Llotja”, Escola Oficial d’Arts i Oficis de Barcelona, l’any 1986.

Del 1988 al 1989 porta a terme estudis de serigrafia al Taller “Formatos” de Barcelona.

Neus, ha participat en exposicions col·lectives a Catalunya, Alemanya i Estats Units, i, individuals a diferents espais i galeries de Barcelona.

El procés de creació pictòrica de la seva obra, ha estat motiu d’un projecte d’investigació dirigit per la Doctora Lourdes Cirlot, alhora que ha donat lloc al guió d’un llargmetratge dirigit per Luisa del Rio. De tot plegat es conserva documentació (imatges, catàlegs, crítiques, etc.) a la base de dades i als arxius de la Biblioteca de la Divisió de Ciències Humanes i Socials del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona.

La tècnica habitual que empra Neus és la tinta, l’oli i el guaix. A l’actualitat es centra en paisatges de les Terres de l’Ebre, concretament del Baix Ebre.

Els seus paisatges resulten frescos, vitals, de colors suaus i llum càlida. Acaronant a l’espectador, transmetent-li tranquil·litat, afecte, serenitat i calma, gràcies a la utilització de les diferents games de verds que ens transmeten vida, energia i vitalitat, els blaus que ens donen confiança i seguretat i els diferents matisos de marrons que ens connecten en la natura aportant-nos seguretat i confort. Paisatges que ens mostren la fertilitat de la terra que floreix ufanosa i ens conviden a l’optimisme.

Però en mig d’aquestes composicions tan entusiastes en trobarem alguna, de colors més obscurs, que ens recorda que la natura és molt poderosa i de vegades pot resultar fins i tot amenaçadora.

Amb una pinzellada gruixuda o més subtil, en funció d’allò que vol representar, amb amalgames de colors o colors solts, ens ofereix uns magnífics paisatges de presseguers, oliveres, ametllers i fins tot, algun, on s’intueix el riu, el nostre riu, que tant ens identifica.

Neus ha sabut copsar la nostra terra i ens la mostra en tot el seu encant i esplendor. Composicions curulles de sensacions que convivint en les peces terrissa de l’espai permanent del nostre centre, mostraran la immensa bellesa i riquesa del nostre menut territori.

Us recordem que l’horari del centre, és: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 h

*Més informació i visites concertades fora d’aquest horari:

977 71 83 39

terracota@galera.cat

www.galera.cat/agenda

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad