Turismedia Oci

El Mag Lari engega la temporada dels Dissabtes de Teatre

La programació familiar de la Xarxa Ulldecona s´ha presentat avui en públic després de dos anys sense fer-ho, degut a la situació pandèmica. Recupera així el format inicial per a donar a conèixer els espectacles programats dels primers 5 mesos de la temporada 2022-2023.

La 19ª temporada de programació comença el dissabte 17 de setembre amb un dels clàssics dels Dissabtes de Teatre, el Mag Lari, amb el seu nou i renovat show de sala ” Una nit amb el Mag Lari ” amb el disseny de llums i so de L´Oriol Rufac. L´espectacle ha estat rècord d´assistents arreu i a punt d´esgotar les entrades a Ulldecona.

A banda del món de la màgia, hi hauran deu propostes diferents, dansa, teatre, mim, titelles, circ, teatre musical, humor … La creativitat és el pal de paller de cada espectacle que es presentarà, ja què el teatre d´avui en dia és molt visual i combina molts efectes, barrejant tècnica, projeccions, audiovisuals i música en directe.

Entre les propostes escèniques presentades hi ha molta qualitat, idoneïtat, professionalitat i els preus són assequibles per a tothom. Es confia que les famílies, sobre tot aquelles que durant els dos anys de pandèmia no han vingut, ho puguen fer de nou amb els seus xiquets i tornin a recuperar la il.lusió , ja què, el teatre familiar és primordial per a la ment dels crios i la seva formació.

L´alcaldessa d´Ulldecona, Núria Ventura, ha qualificat com uns ” autèntics privilegiats poder gaudir un any més d’aquesta intensa programació teatral, de gran qualitat i alt contingut educatiu a la vegada. Espectacles de diverses gèneres i per a tots els públics, per a grans, mitjans i menutsHa agraït a la Xarxa Ulldecona la feia feta ” l’aposta clara per una cultura de qualitat i assequible per a tots els públics

Segons explica Jaume Coll, coordinador de la programació ” els anys pandèmics han passat factura a l´associació, amb el teatre tancat, ajornaments i menys públic degut a la situació. L´equip de voluntaris de la Xarxa Ulldecona estem preparats per promoure el lleure cultural al territori, amb unes companyes i companys a qui vull agrair públicament el seu compromís per la Xarxa especialment durant aquests mesos passats”.

A la funció del 1 d´octubre es recupera un espectacle d´excel·lència ” Camí a l´escola ” previst per al passat mes de gener, ajornat per la situació pandèmica a tot el territori. És la potent producció de Campi qui pugui teatre amb més de 150 funcions arreu Catalunya i l´Estat, per veure una història real, tres germanes que per arribar a l´escola sobrepassen diàriament totes les barreres i dificultats, amb un clar objectiu: aprendre, educar-se de cara al seu futur.

Un bon grapat de premis avalen l´espectacle, el de la Crítica d´Arts Escèniques al millor espectacle familiar de 2020 / A la millor posada en escena a FETEN, la fira de referència estatal de teatre familiar i nomenat als Premis Butaca. Xarxa Ulldecona apunta com a imprescindible assistir-hi per la forta càrrega social que representa l´espectacle, pel treball de les actrius i per la posada en escena, amb un preu especial per als centres educatius.

Endinsats al novembre un altra proposta destacada és el primer espectacle de titelles i actors/actrius de la temporada amb un del clàssics que malauradament mai passen de moda. “Hamelí” de la polifacètica companyia Xip Xap que ofereixen una lectura contemporània del Flautista d´Hamelín. Una vila on conviuen veïns i veïnes és envaïda per una plaga de rates, que de moment ningú sap d´on han vingut. Un muntatge crític, preciós, enginyós, divertit, amb una escenografia en constant canvi rodejats d´una marabunta de rates.

Amb l´arribada del mes de desembre, la última estrena de la companyia La Roda Produccions que ha donat llum fa només quatre mesos arriba a Ulldecona En Joan sense por i la casa encantada“.

Aquesta vegada La Roda presenta el més potent dels seus espectacles , no només a nivell tecnològic sinó a nivell actoral, en la incorporació de nous actors/actrius a la companyia. La proposta, dissabte 3 de desembre, amb vuit intèrprets a l´escenari en aquesta aventura que ells consideren ” terroríficament divertida “.

Monstres, fantasmes, malediccions… en definitiva tot això perquè Joan, no sap què és la por, i la seva família contracta a una agència d´aventures que els organitzarà un cap de setmana sencer en una casa encantada per poder enfrontar-se a ella.

La cinquena funció de la temporada 2022-2023 serà el dissabte 7 de gener, l´endemà de Reis. Per a la Xarxa Ulldecona la màgia d´aquells dies s´allargarà unes hores més amb la presentació de “El Petit Príncep“. Un altre clàssic, l´obra més coneguda d´Antoine de Saint-Exupéry de la ma de la companyia N. S. Dansa després d´haver fet temporada al Teatre Gaudí de Barcelona.

Aquesta història ballada ens descobreix com de vegades, malgrat ser petits, podem tenir grans somnis per canviar el món alhora que estimem i ensenyem als altres també a fer-ho i a respectar-l´ho.

La programació compta amb el suport de l´Ajuntament d´Ulldecona i col·laboracions d´establiments del municipi i territori. Les localitats es poden trobar a la venda a www.ulldeteatre.org a preus que van des de els 7€ i 10€

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad