Turismedia Oci

(Per al conte “Els secrets de les Hortes de Pimpí” d’Irene López”)

Del 12 de novembre al 18 de desembre de 2022, la Sala 2, dedicada a exposicions temporals de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició de les il·lustracions de Meritxell Algueró per al conte: “Els secrets de les Hortes de Pimpí” d’Irene López”.

Meritxell va néixer a Tortosa i des de ben petita s’interessà pel món de l’art, tot i que de manera paral·lela a la seva trajectòria professional.

Des de 2009 fins al 2017, moment que va finalitzar el projecte, va formar part de l’equip del Taller d’Art Cinta Dalmau de Tortosa, programant i organitzant exposicions i manifestacions culturals de tot tipus, al mateix Taller i a altres espais de les Terres de l’Ebre, entre ells, l’espai dedicat a exposicions temporals del nostre centre que va mantenir una estreta relació amb el Taller, des de 2010 fins al moment de la seva desaparició, aportant-nos art i artistes de gran qualitat.

Al Taller d’Art Cinta Dalmau, Meritxell hi va desenvolupar tasques organitzaves, comunicatives (fent-se càrrec del blog del Taller, presentant exposicions, esdeveniments i fent alguna xerrada sobre temes històrics) i artístiques: comissariant exposicions i fent lectures de textos teatrals i de poesia.

El 2019 funda, juntament amb Marçal Jiménez i Janet Hall, el grup de dibuix Urban Sketchers Terres de l’Ebre, pertanyent a l’organització internacional Urban Sketchers que inclou més de 400 grups d’arreu del món. A més de ser-ne una de les coordinadores, aquí hi desenvolupa la major part de la seva activitat artística actual, visitant i pintant les poblacions ebrenques.

La tècnica emprada sol ser tinta i aquarel·la sobre paper, no descartant altres mitjans, com ara guaix, retolador, llapis aquarel·lable, etc. per a enriquir el resultat i permetre l’experimentació i l’aprenentatge.

Meritxell ha participat en diferents trobades d’àmbit nacional dels Urban Sketchers. Al 2020 participa també de l’exposició col·lectiva “Ebre & Segre viatjant pel món. Dibuixos d’un confinament”, a Juneda. Aquesta mostra recollia els treballs duts a terme a l’època de la pandèmia, quan, malgrat que no es podia posar en pràctica el dibuix a l’aire lliure, els artistes buscaven altres vies d’expressió.

A part de l’activitat amb els Urban Sketchers Terres de l’Ebre ha realitzat diferents encàrrecs, com ara el disseny de logos comercials, murals, portades de llibres i il·lustracions per a poemes o retrats.

Descobrint el Renaixement de Tortosa. Els secrets de les hortes de Pimpí” de la periodista tortosina Irene López i Favà, editat per Ediciones Javisa 23, de Vinaròs, l’abril de 2022, és el seu primer llibre infantil i el treball d’il·lustració més important fins a dia d’avui.

A través d’aquesta exposició podrem descobrir aquestes fantàstiques il·lustracions i la seva tècnica acurada i detallista. Personatges ben abillats, animalons simpàtics de faccions agradables i objectes diversos que gràcies a l’enorme domini del dibuix així com la sàvia combinació de colors i un extraordinari zel per la creació de profunditat i perspectiva crearan un ambient d’una altra època i ens desvetllaran infinitat de secrets d’una ciutat en un temps on tot comença a canviar.

Per tal de conèixer a més a més de les il·lustracions, les aventures dels personatges del conte, el proper dissabte: 12 de novembre, a les 17:30 h, l’autora d’aquest: Irene López Favà, en el marc de l’acte d’inauguració de l’exposició portarà a terme un conta-contes.

Una vegada més, el nostre centre, ofereix Art de qualitat convivint amb la diferents peces de terrissa de la Galera, austeres i belles. Una vegada més, som un espai dinamitzador del patrimoni, la cultura i l’Art on es mescla la tradició i l’austeritat amb les creacions més innovadores i trencadores. Impulsor constant de debat, manifestació, reivindicació i expressió.

Us recordem que l’horari del Museu Terracota és: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.

Més informació i visites concertades fora d’aquest horari:

Tel. 977 71 83 39

terracota@galera.cat

www.galera.cat

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad