del 18/12/2021 al 30/1/2022 · Sala d’exposicions del Museu de la Mar de l’Ebre · Sant Carles de la Ràpita

L’exposició “Els joguets dels iaios”, ara programada al Museu de la Mar de l’Ebre, a Sant Carles de la Ràpita, entre el 18 de desembre de 2021 i el 30 de gener de 2022, és una activitat itinerant oberta al públic en general, que té per objectiu recuperar, conservar i, sobretot, difondre una part important del Patrimoni lúdic infantil, de caràcter popular i tradicional, de la comarca del Montsià, a través del món dels joguets populars i tradicionals,

L’exposició inclou la mostra d’una vuitantena de joguets populars i tradicionals, procedents de moltes poblacions del Montsià, que són sobretot de creació infantil i artesanal, als quals en aquesta ocasió s’han sumat una vintena més d’antics joguets industrials, amb els quals fa dècades també es van entretenir i divertir infants concrets de la comarca. Com els anteriors formen part del fons del Museu de les Terres de l’Ebre.

S’exposen en vitrines jocs i joguets de tota mena i materials. Alguns ja es coneixien en el món antic. Per exemple, l’exposició inclou joguets que es construïen el propis infants, amb matèries naturals que aconseguien del seu entorn més immediat (argila, canya, escorça, fulles, fusta, llavors, monedes, os, petxines, pinyols, roba…) i també usant materials manufacturats que sovint reciclaven (botons, corda, fil, llauna, paper de diari…), altres els elaboraven els artesans locals o comarcals (ferrers, fusters, llauners, terrissers…), a imitació dels que elaboraven per als adults, però a escala més petita. Finalment també inclou joguets fabricats industrialment, al quals no sempre tothom hi tenia accés.

En aquesta ocasió, inclou un taller didàctic per als infants, que es desenvoluparà el mati del dissabte 18 de desembre de 2021, on es construiran alguns dels joguets populars inclosos en l’exposició.

Dies: del 18/12/2021 al 30/1/2022

Lloc: Sala d’exposicions del Museu de la Mar de l’Ebre

Població: Sant Carles de la Ràpita

Organitza: Museu de les Terres de l’Ebre i Museu de la Mar de l’Ebre

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad