Els avions del Centre d’Aviació Històrica de la Sénia formaran part d’una exposició sobre la Guerra Civil al Museu Nacional d’Art de Catalunya

Els avions de la Sénia estrenen exposició el 18 de juny al MNAC

El Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Sénia, el Camp d’Aviació de la Sénia i el seu Centre d’Aviació Històrica han anunciat que el pròxim 18 de juny serà la data en què els visitants del Museu Nacional d’Art de Catalunya podran visitar l’exposició Aeronàutica (Vol) Interior, de l’autor Francesc Torres. La Sala Oval del museu allotjarà una instal·lació on l’autor explora l’impacte de la mort que arriba des del cel, i reflexiona sobre les idees de sacrifici i de morir per un ideal.

Els dos avions del CAHS, realitzats a escala 1:1 seran protagonistes juntament amb l’obra de la col·lecció d’Art Gòtic La crucifixió de sant Pere, de Pere Serra. L’exposició es trobarà disponible fins al 26 de setembre.

Les rèpliques d’avions de la Guerra Civil realitzades al Centre d’Aviació Històrica de la Sénia formaran part de la instal·lació Vol Interior de l’artista barceloní Francesc Torres. El CAHS, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Sénia, cedirà els avions al MNAC, que disposarà dels aparells per usar-los com a component principal d’una instal·lació que pretén explorar l’impacte que la guerra des del cel va suposar a la Guerra Civil, tot revisant la idea de sacrifici. L’autor, després d’una visita al centre d’aviació senienc, va fer la proposta per disposar de les rèpliques a escala 1:1 dels Polikarpov i Katiuska que des de fa anys s’exposen a la Sénia i que, ara, Torres relacionarà amb obres de la col·lecció històrica del museu. La informació de les dates i situació d’aquesta exposició es donarà a conèixer ben aviat.

El CAHS, un exercici de memòria històrica

El projecte del Centre d’Aviació Històrica pretén explicar als seus visitants el pas del conflicte armat pel poble de la Sénia i contextualitzar diferents espais que van tenir una gran importància a les batalles que van marcar moments molt importants de la Guerra Civil Espanyola tant per al bàndol republicà, primer, com per al nacional, posteriorment. La Sénia conserva part de l’aeròdrom amb el búnquer i la casa de comandament com a principals atractius, a més de l’esmentada exposició de les rèpliques a escala real del CAHS.

El MNAC i la Guerra Civil

El Museu Nacional d’Art de Catalunya es troba immers en un projecte que té com a context la Guerra Civil i la memòria relacionada amb el conflicte. En aquest sentit, ha realitzat un programa d’activitats i exposicions entre les quals es troba la de l’artista Francesc Torres, on s’involucra directament als avions de la Sénia per un muntatge espectacular a la sala central del museu a Barcelona.

GC_Programa_420x297_11

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad