La 9a edició de DeltaChamber Music Festival ens portarà un mosaic de danses d’origen multicultural mai abans vist!

L’etimologia del nostre tema d’enguany, “Mosaic”, evoca les muses, i no casualment, ja que l’opus musivum (obra inspirada per les muses) ha estat al llarg de la història una font d’inspiració per a tota mena d’artistes; una font d’inspiració que, ara, viurem plenament al festival.

El nostre, però, serà un mosaic musical, amb una vibrant composició de tessel·les molt diverses i amb influències sorprenents. Petits cristalls preciosos de sonoritats totalment orquestrals, riques i precioses, que aniran mutant i combinant-se per crear una obra d’art per als sentits a partir d’uns programes de concert molt atractius.

Prepareu-vos per descobrir els més grans compositors de tota la història de la música fins a l’actualitat, molt poc programats a les sales de concerts de cambra. Escoltarem els grans mestres del jazz nord-americà, G. Gershwin i L. Bernstein; passarem pels nostres catalans cèlebres, I. Albéniz i E. Toldrà; ens recrearem amb músiques africanes amb P. d’Rivera; ballarem valsos de J. Strauss al més pur estil vienès; cantarem temes populars coreans; rebrem alguna sorpresa digna de les millors festes nupcials llunyanes; degustarem algunes músiques que tenen peculiaritats culinàries i, fins i tot, escoltarem un dels nostres compositors, en aquest cas la música de T. Alburquerque, compositor i trompista de la Ràpita.

Fidels a la nostra filosofia de creació al territori, un any més, recuperem talent del nostre país que, per les circumstàncies, ha hagut de marxar a l’estranger, i l’unirem al talent d’altres músics i compositors tant de casa com internacionals.

D’aquesta manera, serà l’admirable virtuosisme d’11 prestigiosos instrumentistes de corda, vent, piano i percussió, i l’extraordinari talent jove de 2 Young Talent i de 4 participants del Programa Academy, el que donarà vida a aquesta gran varietat estilística plena de formes i de colors, tot creant atmosferes, ritmes i energies que ens mostraran el ventall sonor que la música de cambra és capaç d’oferir.

Per 2n any consecutiu, abraçarem les 4 comarques ebrenques, però ho farem batent un nou rècord, ja que arribarem a 10 municipis: Amposta, Tortosa, la Sénia, Deltebre, Flix, Roquetes, Alcanar, la Ràpita, Horta de Sant Joan i Móra d’Ebre.

Començarem la 9a edició amb l’audició oberta per als programes Young Talent i Academy 2025, iniciativa del festival per promocionar el talent jove del país. L’audició, que serà el mateix diumenge 21 de juliol, anirà seguida els dies 22 i 23 dels workshops “Introducció al clown amb perspectiva escènica”, a Amposta, i “Ioga amb música en directe”, a Móra d’Ebre.

Els dies 25, 26, 27 i 28, a RoquetesAlcanarDeltebreFlix i la Ràpita, gaudirem dels concerts “Tessel·les”. Un concert dinàmic, mutant, engrescador i amb músiques molt diverses, que ens portaran, principalment, els talentosos i premiats joves del Programa Academy.

La 2a setmana començarà, el dilluns 29, amb una de les grans novetats d’enguany: els concerts individuals socials, que estaran adreçats exclusivament a persones de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Montsià.

D’aquí passem als plats més forts de la 9a edició amb 4 dies de pura intensitat! L’1 i 2 d’agost, ens desplacem a Amposta per viure els emblemàtics concerts centrals. Reserveu-vos ja les dates per a “Mosaic: Programa 1” i “Mosaic: Programa 2”, que seran uns mosaics musicals d’alt nivell on, a més, assaborirem una deliciosa degustació de copa i tapa posterior als concerts.

I, finalment, el cap de setmana del 3 i 4 d’agost, anirem de ruta per Horta de Sant JoanTortosa i la Sénia per delectar-nos amb els concerts “Selecció Mosaic” i un brindis posterior.

Música de cambra d’excel·lent qualitat, un ambient íntim excepcional, ubicacions molt especials… T’ho perdràs?

T’esperem a la 9a edició de DeltaChamber Music Festival, del 21 de juliol al 4 d’agost, a les Terres de l’Ebre!

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad