Sala 2, Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera

De l’1 al 26 de maig de 2024, la Sala 2, sala d’exposicions temporals de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l’Ajuntament) acollirà una exposició de reproduccions de ceràmica sigillata romana a càrrec d’Arnau Trullén del Taller Ars Ficitilis a Lezoux (França).

Arnau és arqueòleg i ceramista llicenciat en Història per la URV, DEA en Arqueologia Clàssica per Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i Doctor Europeu amb l’especialitat d’Arqueologia (ceramologia) per la URV.

El taller d’Arnau està emplaçat a Lezoux en Auvernia (França), reconeguda com un dels principals centres de fabricació de la vaixella sigillata entre el segle I aC i el III dC .El treball del taller es distingeix per la reproducció fidedigna de ceràmiques de l’antiguitat a partir de les dades obtingudes per les recerques arqueològiques pel que el taller fa una gran tasca de difusió de la història i el patrimoni.

Ha col·laborat amb diferents museus, a través de les reproduccions que realitza: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu arqueològic d’Empúries, Museu de Badalona, Musée Départemental de la Céramique, Lezoux, (França), Musée Départemental Arles Antique, Arles, (França), Musée de Gergovie, La Roche Blanche, (França), Musée Gallo-romain de Saint-Romain-en-Gal (França), Musée des potiers gallo-romains Amphoralis, Sallèles-d’Aude (França), Musée Parc Alésia, Alise-Sainte-Reine, (França), Musée Bargoin, Clermont-Ferrand (França), Musée Archéa, Louvres (França), Parc Archéologique Asnapio, Villeneuve-d’Ascq (França), LVR-Archäologischer Park Xanten (Alemanya), Archäologischer Park Cambodunum, Kempten (Alemanya) i Museum Pachten (Alemanya).

Arnau uneix la seva experiència i coneixements en arqueologia i la tradició mil·lenària de l’ofici de ceramista i el resultat són aquestes magnífiques peces que ens retornen a l’antiguitat. Peces decorades amb la tècnica de la “terra sigillata” expressió llatina que significa «terra (o ceràmica) segellada», és a dir, que ha rebut la marca d’un segell i que té habitualment un color vermell brillant.

Aquesta exposició és totalment nova per al nostre centre ja que habitualment acollim ceràmica artística o terrissa tradicional però mai havíem tingut reproduccions de peces de l’antiguitat.

Estem convençuts que serà tota una experiència, poder conèixer peces utilitzades a l’època romana que ens aproparan al món clàssic.

L’acte d’inauguració de l’exposició tindrà lloc el dia 1 de maig, a les 11.30 h (abans de l’acte d’inauguració de la Fira de la Terrissa) i comptarà amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya la M.H. Sra. Anna Erra i Solà.

Més informació:

facebook.com/pages/Ars-Fictilis

ww.galera.cat/cultura/museu

ww.galera.cat/agenda

977 71 83 39

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad