Ds. juny 19th, 2021

Es potencia la desestacionalització de Caldes com a destinació turística, ja que ofereix actius i recursos de gran valor patrimonial.

Un passeig pels llocs més emblemàtics d’aquesta vila termal

A mig camí de la Costa Brava i la serra de Guilleries, trobem Caldes de Malavella, un indret ple d’història on cuidar-se i gaudir de les propietats de les seves aigües termals. Una Vila amb Caràcter on no us avorrireu. Aquests són els 6 llocs que no us podeu perdre a Caldes de Malavella.

El misteri del Camps dels Ninots

Al Camp dels Ninots hi ha restes excepcionals del Pliocè superior

És un dels pocs jaciments que permeten reconstruir tot un ecosistema de fa uns 3 milions d’anys, concretament, del període que es coneix com a Pliocè superior. La singularitat, diversitat i excepcionalitat dels materials posats fins ara al descobert han fet que el jaciment hagi estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de protegir-ne l’entorn, de fomentar-hi la recerca científica i de transmetre a la societat els resultats obtinguts.

Passeig per Sant Maurici i el Castell de la Malavella

L’ermita de Sant Maurici és un dels paratges per descobrir als afores de CaldesAjuntament de Caldes de Malavella

L’ermita de Sant Maurici i el castell de la Malavella són l’escenari de la llegenda de la Malavella. La història diu que en aquests paratges es va vèncer una senyora feudal, dolenta i vella. Així es va alliberar la població de Caldes dels impostos abusius que els cobrava i, també, de la desaparició constant d’infants caldencs.

Ruta de les ermites: senderisme i BTT

Una ruta ideal per passar a la muntanya i gaudir de l’arquitectura religiosa i la natura de Caldes de Malavella.

Es tracta d’un itinerari circular que uneix diferents ermites, esglésies i capelles, en un recorregut llarg però força planer. En diversos punts d’aquesta ruta trobarem diferents enllaços amb altres rutes de senderisme i bicicleta.

El tram urbà de la Via Verda Termal

La Via Verda Ruta Termal deu el seu nom al tarannà termal forjat al llarg de la història de Caldes de Malavella. Tant és així que resseguint l’itinerari pel seu tram urbà es poden conèixer fonts d’aigua calenta, embotellaments, balnearis i recursos patrimonials que deuen la seva existència a aquesta singularitat del poble com el balneari romà del Puig de Sant Grau,

les restes del municipi d’“Aquae Calidae”, i les edificacions modernistes vinculades al sorgiment de l’activitat balneària de finals del s.XIX.

En el bell mig del nucli històric es pot visitar un centre museogràfic que pretén donar una visió global de la realitat del municipi, l‘Espai Aquae

Balnearis i fonts

El Balenari Vichy Catalan és un dels centres termals de Caldes de Malavella

L’estret vincle que Caldes ha forjat amb l’aigua al llarg de la història queda palès als seus carrers, plens de fonts i surgències d’aigua termal que tant defineixen el caràcter de la vila.

Al puig de les Ànimes, trobareu el Balneari i l’embotelladora de Vichy Catalan; al puig de Sant Grau, a més de les termes romanes, també podreu visitar les fonts de Sant Narcís i dels Bullidors, d’on embotellen aigua San Narciso i Imperial, i al puig de les Moleres trobareu l’embotelladora Aigua Malavella i la font de la Mina o Raig d’en Mel, des d’on canalitza l’aigua l’altre centre termal de Caldes, el Balneari Prats.

Edificis modernistes

Els edificis modernistes de Caldes són testimoni de l’època d’esplendor que va viure el termalisme a principi del segle

L’inici del fenomen ‘balneari’ de finals del segle XIX ha donat a Caldes una personalitat pròpia. Que la burgesia de l’època volgués beneficiar-se de les propietats curatives de les aigües termals va fer que les classes més benestants es fessin construir cases i torres que avui han deixat al poble el testimoni d’una època d’esplendor i desenvolupament; uns bonics edificis modernistes, noucentistes i eclèctics que no us podeu perdre en la vostra visita a Caldes.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad