Turismedia Oci

El programa d’Arts Visuals inicia l’any amb 14 propostes artístiques que s’exposaran als diferents espais expositius municipals

Els artistes Kistof Willemsen, Gisela Ràfols, Mercis Rossetti, Pere Pascual, Ángel Camino, Pep Puig, Maria Assumpció Raventós, Anna Ribera i Mariona Farreras són el autors  del projectes expositius que, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, es podran veure al programa d’arts visuals de l’Ajuntament Vilafranca durant primer semestre d’aquest any.

Cal recordar que la Capella de Sant Joan és l’espai destinat a programar-hi artistes de llarga trajectòria vinculats al territori o bé aquells projecte que gran format que provenen del món associatiu local. En aquest darrer sentit cal destacar l’exposició Retrats d’Història promoguda pel Teatre Casal i que commemora el centenari d’aquets teatre amb una exposició fotogràfica a càrrec de Toni Galitó. També Vinseum i el festival Vilapensa tindran un lloc en aquesta programació de la mà de l’artista Mercis Rossetti que ha ideat un projecte fotogràfic entorn al tema del desig, com a tema central del Vilapensa 2022.

La Sala dels Trinitaris s’ha consolidat definitivament com a espai de difusió i promoció de l’art contemporani i aquesta és la línia de programació que marca les diferents propostes que es podran veure enguany, des de pintura fins a videoart, passant per mostres fotogràfiques i escultòriques. Enguany també acollirà una exposició commemorativa del 50è aniversari de l’escola municipal d’art Arsenal.

També el Claustre de Sant Francesc acull essencialment propostes que vinculen les arts visuals amb la paraula.

I a l’Escorxador, a la Sala d’actes, s’hi exposen les propostes visuals divulgatives que provenen del món associatiu i a la Sala dePAS tots aquells treballs realitzats per artistes amateurs o bé que s’inicien en la pràctica professional.

Amb una durada aproximada d’entre 5 i 7 setmanes per a cada projecte, totes les persones que ho desitgin podran visitar les sales d’exposició de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i el diumenges de 12 a 14h, i a la Capella de Sant Joan també de 18 a 20h.

Pendent de realitzar el recompte definitiu total de visitants de l’any 2021, donant que a la Capella de Sant Joan encara s’hi pot veure fins al 10 de gener la instal·lació El viatge del poeta de l’artista Jaume Amigó, més de 15.000 persones van visitar els disset projectes que es van programar de gener a desembre de 2021.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad