Irene Aguilar Peruga, guanyadora del premi d’escultura Agustí Vizcarro 2022, presenta la seva primera exposició individual a la Ràpita.

L’exposició està organitzada per l’Ajuntament de la Ràpita i el Museu de la Mar de l’Ebre, amb el suport del Museu de les Terres de l’Ebre.

Després de guanyar el premi d’escultura Agustí Vizcarro “La Pin” 2022 amb l’obra “Cua de peix” Aguilar presenta la seva primera exposició individual donant a conèixer la resta d’obres que completen aquesta mostra.

L’exposició mostra una sèrie escultòrica on destaquen les cues de peix com a via d’introspecció personal de l’artista on es pretén transmetre el moviment, la diversitat, l’avanç i la superació d’experiències vitals.

Totes les persones per avançar en la vida, ens impulsem pels nostres sentiments, per l’instint o també per la raó. Metafòricament no tots tenim la mateixa manera de moure’ns, ni avancem per igual: alguns hem patit accidents, alguns hem gaudit de privilegis o d’altres hem caminat sols. En aquest sentit, els humans tenim un origen nòmada ancestral que molts cops ens porta a un viatge infinit on el destí queda en mans de l’atzar.

Aquestes “cues” representen les ferides, les cicatrius que van deixant testimoni de les experiències de la vida i totes aquelles migracions que realitzem al llarg del nostre camí.

La duresa del ferro es combina amb la fusta de troncs d’alta mar, que han viatjat milers de quilòmetres fins arribar a terra. D’aquesta manera els materials entren en una simbiosi entre allò físic i allò metafòric, on tots dos troben un moment de pausa per “abraçar el mar”.

Irene Aguilar Peruga (1997) és de la Ràpita i resideix a Alcanar Platja. Comença al món de les arts plàstiques l’any 2013 quan decideix encaminar la seva carrera amb el batxillerat artístic a l’IES Ramon Berenguer IV d’Amposta.

L’any 2015 es trasllada a la ciutat de Granada on es gradua en Belles arts. Tot i així, sempre li ha fascinat experimentar noves tècniques, gairebé de qualsevol àmbit.

El 2022, forma part del cicle Ebre Art & Patrimoni, on destaca per un original treball artístic que combina el Gyotaku, una tècnica japonesa mil·lenària d’estampació, amb un discurs autòcton per parlar de la riquesa del món mariner i marí que trobem a l’entorn del Delta de l’Ebre.

Encaminada avui dia cap al món de l’ensenyament, li agradaria transmetre als nous artistes en formació la seva passió i entusiasme per un llenguatge tan ric com és l’art.

L’exposició s’inaugura el 8 de setembre a les 19’30 h a la sala d’activitats temporals del Museu de la Mar de l’Ebre i serà visitable fins al 29 d’octubre amb entrada gratuïta.

No et perdis l’oportunitat de deixar-te encomanar la passió de l’artista per la nostra mar, les seves formes i els sentiments que aquesta esta ens transmet

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad