El proper diumenge 17 de novembre la veterana Mitja Marató Espirall-Vilafranca, la mitja més antiga de Catalunya, arribarà a la seva 45a edició.
Aquest migdia se n’ha fet la presentació a l’Oficina de Turisme de la vila, amb la presència de la regidora d’Esports, Gemma Romeu, del president de l’AV de l’Espirall, Antonio Díaz, del representant de l’ECU (Esport Universitari Català), Miquel Àngel García i de la representant del l’associació VOLUNTACAAD, Montse Soler.
La regidora explicava que, desprès de les edicions 2020 i 2021, afectades per les restriccions de la pandèmia, els anys 2022 i 2023 van representar la consolidació de la Mitja Marató Espirall-Vilafranca i enguany l’objectiu és mantenir el nivell de màxima participació de tota la història de la Mitja, que va arribar als 1.500 corredors a cursa principal de la Mitja Marató l’any passat.
La Mitja Marató Espirall-Vilafranca no és només una cursa atlètica de mitja marató. En els darrers anys s’ha volgut que sigui un repte per a tothom, on cada persona hi trobi cabuda amb l’activitat de running que millor s’adapti als seus interessos i possibilitats. “Volem que tothom pugui formar part de l’experiència Mitja Marató Espirall-Vilafranca”, ha dit Romeu.

4 curses

La Mitja Marató Espirall-Vilafranca la composen 4 curses:
– la Mitja Marató
– la Mitja 5K
– la Mitja Jove
– i la caminada solidària, la Mitja Petita.
La Mitja Marató és la cursa organitzada conjuntament amb l’AV de l’EspirallGemma Romeu comentava que és la mitja més antiga de les mitges maratons que es realitzen a Catalunya i “de les poques (per no dir l’única) que durant tots els anys s’organitza amb un format no professional, basant-se només amb el suport de voluntariat, col·laboracions desinteressades, i en els darrers anys amb compromís social i inclusiu, amb el suport de la Fundació Mas Albornà i del Grup Cooperatiu d’Inserció Laboral Entrem”.
El seu recorregut clàssic entre Vilafranca i Guardiola de Font-rubí, passant per les Cabanyes i Vilobí, és la seva identitat més potent i que mostra als corredors el paisatge de vinyes penedesenc.
Des de l’AV Espirall, el seu president Antonio Díaz animava tothom a participar-hi i “fer encara més gran l’èxit de l’any passat”Díaz agraïa “el magnífic treball de l’Ajuntament i dels seus tècnics d’esports per fer possible la cursa. Des de l’Associació Veïnal no podríem tirar-la endavant tots sols”.

Seu del Campionat de Catalunya Universitari
A més a més, per cinquè any consecutiu, Vilafranca serà la seu del Campionat de Catalunya Universitari de mitja marató. La regidora agraïa a l’ECU (Esport Català Universitari) i les 12 universitats catalanes que l’integren, la confiança que fan perquè aquest campionat es realitzi de nou a Vilafranca. En el seu nom, Miquel Àngel Garcia donava les gràcies per les facilitats donades per Vilafranca per ser la seu del campionat universitari. “Com a representant de la URV, la universitat que té seu a Vilafranca, estic molt content d’haver rebut el testimoni de la UB com a universitat de referència  en l’esport universitari. Esperem que siguin molts els estudiants que s’apuntin a la cursa”, afirmava.
La MITJA JOVE és l’aposta que es fa des de l’Ajuntament de Vilafranca per promoure les curses atlètiques competitives i populars entre els més joves. Enguany aquesta cursa tindrà la implicació i la col·laboració de tots els instituts de Vilafranca, promovent la participació del seu alumnat tant en la cursa com en tasques de voluntariat.
La MITJA 5K és l’alternativa per a les persones que encara no s’atreveixen amb els 21K. Tothom, dintre de les seves possibilitats, pot tenir un repte i gaudir de l’experiència i emocionar-se amb la Mitja Marató Espirall-Vilafranca.

Solidària amb VOLUNTACAAD

La MITJA PETITA és la caminada solidària per a totes les edats. Amb un recorregut per la carretera tancada al trànsit entre Vilafranca i les Cabanyes, i adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta serà la sisena edició i enguany la recaptació solidària es destinarà íntegrament a l’associació VOLUNTACAAD, per als seus projectes amb la finalitat de millorar la vida dels animals durant la seva estada al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf. En representació de l’associació, Montse Soler recordava que al centre hi ha uns 200 gossos i uns 100 gats esperant famílies que els adoptin. “Sí que se n‘adopten, però cada dia se n’abandonen. Els animals necessiten especialistes per tractar malalties i patologies i des del centre no es poden fer càrrec del seu cost. Els diners de la Mitja Petita ens aniran bé per cobrir necessitats veterinàries i la compra de material com casetes, corretges, mantes…”, ha explicat.
El 17 de novembre a les 10h es donarà el tret de sortida des del davant de l’Espai Jove La Nau a la Mitja Petita fins a les Cabanyes, amb un preu de 2€ destinats a VOLUNTACAAD.
A les 10.30h es donarà sortida a la Mitja Marató amb un preu de 12 € (18€ si es compra tot el pack junt amb la 10K).
A les 11h s’iniciaran la Mitja Jove i la 5K, amb un preu de 4€.
Gemma Romeu ha agraït la implicació de l’Ajuntament de les Cabanyes per acollir l’arribada de la Mitja Petita i tot el seu suport en l’organització i ha fet una crida a tothom a “sortir al carrer i participar en qualsevol de les modalitats o simplement a animar els corredors perquè se sentin ben acompanyats”.

Per a més informació i inscripcions: https://mitjaespirall.cat/

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad