Lligallos torna al setembre per reivindicar la ramaderia extensiva

La segona edició de la fira portarà una trentena d’actes al Poble Nou del Delta, el 28 i 29 de setembre

El Poble Nou del Delta tornarà a ser la seu de Lligallos, una fira bianual que busca posar en valor la ramaderia extensiva i reivindicar el paper dels animals en la construcció de l’actual paisatge deltaic. El 28 i 29 de setembre, la segona edició de Lligallos portarà una trentena d’activitats als carrers i patis del Poble Nou. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, explicava que “el Poble Nou encaixa perfectament com a ubicació de Lligallos perquè a més d’estar al cor del Delta, la fira ens serveix per potenciar el municipi en una època on ja comença a disminuir l’afluència turística”. Just aquest també ha estat un dels motius per canviar la data del juny al setembre, comentava l’alcalde, al qual s’afegirà unes millors temperatures.

Paco Palmer, president de l’Associació de Criadors de Brau de les Terres de l’Ebre i ideòleg de la fira, destacava que “és l’escenari idoni per reivindicar la importància de la ramaderia extensiva i la gestió de biodiversitat i pastures”. Lligallos és un producte turístic de qualitat vinculat al món del brau, però també als cavalls, les cabres i les ovelles, que busca recuperar la memòria entre bèsties i persones que va tenir un paper destacat en la construcció del paisatge i la identitat de les Terres de l’Ebre. Així ho recordava Palmer, qui deia que aquesta memòria és reviscuda ara pels pastors i ramaders a l’hora de mantenir la biodiversitat o netejar el sotabosc per prevenir incendis forestals, entre altres. “Esperem que, com fa dos anys, torni a ser un èxit”, tancava.

La segona edició de Lligallos programarà tallers d’artesania, xerrades i concerts per a tots els públics. Entre els actes destacats hi haurà la inauguració de la fira, dissabte al matí, o els concerts de Lia Sampai, amb el seu disc “Un delta fràgil”, o de l’artista ebrenc Roig, autor de “Terra indòmita”. El programa complet es podrà consultar al setembre.

Lligallos està organitzat per l’Ajuntament d’Amposta, l’Associació de Criadors de Brau de les Terres de l’Ebre i The Auroch Project UR i Ebre, s’engloba sota la marca Reserva de la Biosfera, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, el Museu de les Terres de l’Ebre, l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià i l’Observatori del Paisatge.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad